Andeskysten
med Hurtigruten

Reis sørover fra frodig regnskog i Costa Rica til Bocos del Toro, hvor du får muligheten til å snorkle i krystallklart vann. Videre seiler vi inn i Panamakanalen, før vi utforsker dyrelivet på Isla de la Plata. I Peru besøker vi fantastiske severdigheter fra gamle sivilisasjoner. Når vi kommer til Lima, tar vi deg med til de mystiske Nazcalinjene. Til slutt ankommer vi fargerike Valparaíso, hvor eventyret avsluttes.

Dato
15. oktober 2019

Lengde
17 dager

Skip
MS Fram

Den originale Fram var det mest berømte fartøyet i sin samtid og resultatene av hennes ekspedisjoner var enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og bruken av avansert teknologi gjør skipet ekstra godt egnet for ekspedisjoner i polområdene. – Fram og tilbake er like langt

Pris inkluderer:

 • Ekspedisjon med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
 • Hotellovernatting i San José, frokost inkludert
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Gratis kaffe og te

Merk:

På denne turen er det anbefalt å ha vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

Reiserute:

Dag 1 San José
Dag 2 Puerto Limón
Dag 3 Bocas del Toro
Dag 4 Panamakanalen
Dag 5 Puerto Piña
Dag 6 Til sjøs
Dag 7 Isla de la Plata
Dag 8 Til sjøs
Dag 9 Salaverry
Dag 10 Til sjøs
Dag 11 Lima
Dag 12 Puerto General San Martin
Dag 13-14 Til sjøs
Dag 15 Antofagasta, Chile
Dag 16 Til sjøs
Dag 17 Valparaíso, Chile

Prisen inkluderer ikke:

 • Internasjonale flyreiser
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips

Dag 1. Hovedstaden i Costa Rica
San José er en travel og moderne by. Byen har en livlig kunstscene og vakker arkitektur med inspirasjon fra Europa. Her tilbringer vi første natten, så du kan for eksempel sjekke ut noen av byens flotte museer.

Dag 2. Vi går om bord
Etter frokost kjører vi deg til skipet som venter i Puerto Limón. Før vi ankommer skipet kan du bli med på en tur til kanalene i Tortuguero. Når vi kommer til Puerto Limón, går vi om bord. Denne byen ble grunnlagt i 1502 da Christopher Columbus gikk i land her på sin oppdagelsesreise.

Dag 3. Utrolig dyreliv
Bocas del Toro består av 9 øyer og tusenvis av holmer – samt en rekke fargerike, karibiske hus. Det er også her vi finner Panamas første marine nasjonalpark. Bocos del Toro er i tillegg det området som har et av verdens største biologiske mangfold.

Dag 4. Kanalen som knytter sammen to hav
Vi seiler inn i den fantastiske Panamakanalen. Gled deg til en fantastisk opplevelse – her får du nemlig oppleve et stykke fantastisk ingeniørkunst; MS Fram blir løftet 26 meter opp i luften, fra ett hav til et annet.

Dag 5. Et hav av fisk
Puerto Piña er en liten by ved den trange bukten Bahía Piña. I havet her finnes det både hval, delfiner, hai og fiskearten rokker. Hit kommer folk fra hele verden for å dypvannsfiske, og mange fiskerekorder har blitt satt i akkurat disse farvannene. Bli med på en fottur i jungelen, en kajakktur, eller bare slapp av på stranden og ta deg et bad.

Dag 6. Ro ned og reflekter
Nyt en avslappende dag til sjøs. I løpet av dagen kan du også delta i interessante forelesninger.

Dag 7. Nasjonalpark og dyreliv
Nasjonalparken Parque National Machalilla er den eneste nasjonalparken i Ecudaor som ligger ved kysten. Her yrer det av fugleliv. På Isla de la Plata finnes det nemlig blant annet blåfotsule, albatross og fregattfugler. Øya har en rekke flotte turstier, steder som passer perfekt for fuglekikking, samt fantastiske bade- og snorklesteder.

Dag 8. Få best mulig bilder
Om bord fortsetter ekspedisjonsteamet vårt med forelesninger. De vil også oppsummere reisen så langt, samt fortelle litt om de spennende stedene vi har i vente. Om bord finnes det også en ekspedisjonsfotograf som gjerne deler tips og triks til hvordan du kan ta best mulig bilder på reisen din.

Dag 9. Solen og månens tempel
Den lille havnen Salaverry er startpunktet for en spennende utflukt til det gamle Chimúriket (år 700-1400 e. Kr.). Chimúfolket grunnla hovedstaden sin ved bredden av elven Moche, og kalte byen Chan Chan (sol-sol). Byen strekker seg over et område på 20 kvadratkilometer, og det ble brukt leire, småstein, halm og rotting som materiale for å bygge opp byen. Det resulterte i den største amerikanske festningen lagd av leire i førkolumbisk tid – et stykke fantastisk arkitektur som ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 1986.

Dag 10. Frisk sjøluft
Mens vi seiler mot Lima, kan du delta i forelesninger, nyte den friske sjøluften ute på dekk, samt skipets mange fasiliteter.

Dag 11. Kulturminner og eldgammel historie
Den historiske peruanske hovedstaden ble grunnlagt av spanske konkvestadorer i 1524, med en rekke kirker, klostre og herskapshus. I dag er Limas historiske sentrum en del av verdensarven. Bli med på en av utfluktene våre til byens kunstmuseer, arkeologiske utgravninger, strender og en promenade. Smak også den helt spesielle peruanske maten, som naturlig nok er en viktig del av landets kultur.

Dag 12. De mystiske Nazcalinjene
Fra Puerto General San Martin kan du reise til de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. På grunn av størrelsen og antallet på disse linjene og figurene, har de forblitt en av arkeologiens største gåter. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. Bli med på utflukten hit for å se hvor imponerende disse linjene faktisk er. For et ordentlig overblikk kan du bli med på en flytur.

Dag 13 – 14. Ro ned
Dagene til sjøs byr på interessante forelesninger og fotokurs, men du har også tid til å roe ned. Tilbring tid ute på dekk, hvor du kan nyte den friske sjøluften og speide etter dyreliv. Bli kjent med andre gjester om bord, eller bare finn deg til rette i et rolig hjørne med utsikt over landskapet vi seiler i.

Dag 15. Perlen i nord
Antofagasta er en av de eldste og vakreste byene i Nord-Chile, også kalt ”Perlen i nord”. Byen er full av kontraster, fra tørr ørken til blått hav.

Bli med på en av de valgfrie utfluktene våre til La Portada Natural Monument – en fascinerende steinformasjon som ligner en hvit bue og som ligger i havet der sterke bølger velter inn mot klippene like ved. Eller, du kan velge å bli med til en liten fiskerlandsby i nærheten.

Du kan også utforske de varme strendene, eller byens historiske monumenter på egen hånd.

Dag 16. Flere forelesninger
Vi seiler sørover mot Valparaíso, og ekspedisjonsteamet fortsetter med forelesningsprogrammet om bord.

Dag 17. Vakre Valparaíso
Ekspedisjonen avsluttes i den fargerike byen Valparaíso. Etter vi har gått av skipet kan du bruke litt tid på å utforske byen. Spaser gjennom det historiske UNESCO-listede området av byen, eller kjør en av de mange kabelbanene opp i høyden for en fantastisk panoramautsikt.

 • 16 NETTE I DBL. LUGAR PR PERS.
  Fra37 110
  • Pris inkluderer
  • 1 natt i San José m/frokost
  • 15 netter i valgt lugarkategori
  • Helpensjon
  • Transport
  • Sightseeingtur
  • Vind- og vanntett jakke
  • Ilandstigninger
  • Aktiviteter
  • Forelesninger
  • Gratis kaffe og te
  • 15. oktober 2019
Klikk her for tilbud

Ring oss på  22 34 06 00
Fyll ut skjema nedenfor for tilbud på mail – vi skreddersyr alle tilbud etter ønske.